top of page

Lækre forårs friske veganske appelsin muffins

De lækreste luftige appelsin muffins er perfekte som snack eller servering til arrangementer eller eftermiddags teen.



I vores skønne hjem i Tyrkiet overflyder vores have med både appelsiner og citroner i mange måneder om året. Lige meget hvor meget frisk presset appelsin juice jeg drikker hver dag er der endeløst med appelsiner. Jeg er derfor gået igang med at udvikle flere opskrifter hvor særligt appelsiner indgår! Jeg er ret begejstret for denne luftige opskrift på appelsin muffins som jeg har glædet mig til at dele med jer!


Veganske appelsin muffins

Ingredienser


Denne opskrift giver 12 muffins

  • 275g hvedemel

  • 200g sukker

  • ¾ tsk. salt

  • 1 tsk bagepulver

  • 1 tsk natron

  • 1 tsk vaniljesukker

  • 2-3 blendede klementiner eller appelsiner (skal give 225g). Husk at tage kernerne fra. Ellers kommer muffinsne til at smage bittert.

  • 150g appelsin juice (frisk presset eller færdigkøbt)

  • 75g oliven olie (solsikke kan også anvendes)

  • Ekstra sukker til at pynte toppen med

Anvisninger

  1. Bland alle de tørre ingredienser sammen: mel, sukker, bagepulver, natron, vaniljesukker.

  2. Blend klementinerne eller appelsinerne. Forbered appelsinjuicen.

  3. Tilføj til de tørre ingredienser klementin pure, appelsin juice og olie

  4. Bland så ingredienserne er blandet, men pas på ikke at overmixe. Tilføj blandingen til dine muffin forme. Fyld 3/4 så det ikke flyder over. Drys med sukker på toppen hvis du ønsker det.

  5. Bag mufffinsene ved 200C i 15-18. Du kan tjekke om de er klar ved at stikke en tandstik i og se om dej stadig hænger ved.

Server med kop varm urte te.

Kommentare


bottom of page